startpaginaweblog

  

Verkeersregelaar in IJmuiden ernstig mishandeld

 Een verkeersregelaar in IJmuiden is gisteravond ernstig mishandeld, zo heeft de politie vandaag gemeld. Er is een verdachte aangehouden.
De verkeersregelaar liep verwondingen op aan zijn gezicht en verloor onder meer enkele tanden. De precieze toedracht is nog niet duidelijk. De mishandeling gebeurde op het moment dat bezoekers van het strandfeest Turn up the Beach huiswaarts keerden. De exacte toedracht voor het incident is nog niet duidelijk.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/44-verkeersregelaar-ernstig-mishandeld-in-ijmuiden.html 

Lees verder "Verkeersregelaar in IJmuiden ernstig mishandeld"

Verkeersregelaar in Dongen krijgt klappenDONGEN - Een 21-jarige jongen uit 's Gravenmoer heeft na afloop van het Vaarts Popfestival aan de Ruiterbaan te Dongen-Vaart een klap uitgedeeld aan een verkeersregelaar. Hij is ter plekke door de politieaangehouden.

De jongeman reed op zijn fiets op zaterdagnacht 1 juli even na twaalven langs een groep verkeersregelaars. Hij fietste daarbij tegen één van hen aan. De aangereden man riep dat de jongen uit moest kijken, maar de knul was daar niet van gediend. 

Hij schold, volgens de verklaring van het slachtoffer, de verkeersregelaar en zijn aanwezige collega's uit. De verkeersregelaar vroeg vervolgens of hij en zijn vrienden even wilden blijven staan. 

De groep stopte en de jongen die tegen de verkeersregelaar aan was gereden, bedreigde hem nu direct. De verkeersregelaar duwde de jongen naar achteren waarop deze uithaalde en de verkeersregelaar in het gezicht sloeg. De politie heeft de jongeman uit 's Gravenmoer aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/43-verkeersregelaar-in-dongen-krijgt-klappen.html

Lees verder "Verkeersregelaar in Dongen krijgt klappen"

IRIS Verkeer kiest voor Ford Ranger Wildtrak
02-02-2012 - Purmerend

PURMEREND - IRIS Verkeer uit IJmuiden heeft in januari een nieuwe Ford Ranger Wildtrak in gebruik genomen voor Incident Management. De wagen werd geleverd door Ford-dealer Dekkerautogroep.

IRIS Verkeer is gespecialiseerd in het leveren van Verkeersregelaars en parkeercontroleurs aan Overheid, Gemeenten, Bouwondernemingen en de Evenementenbranche.

Sinds de politie zich steeds meer toelegt op haar kerntaken wordt vaker een beroep gedaan op bedrijven zoals IRIS Verkeer om te assisteren bij (verkeers)ongevallen en storingen aan verkeersregelinstallaties etc. Voor deze spoedopdrachten heeft IRIS Verkeer een Ford Ranger Wildtrak in gebruik genomen, geleverd door Dekkerautogroep, voorzien van een zogenaamde DRIP (Dynamisch Route Informatie Paneel) waarop teksten en verkeerstekens kunnen worden weergegeven, flitsbalk, grillflitsers en zoeklicht.

IRIS Verkeer heeft gekozen voor de Ranger Wildtrak vanwege zijn complete uitrusting en professionele uitstraling.Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/blog/17-iris-verkeer-kiest-voor-ford-ranger-wildtrak.html

 

Lees verder "IRIS Verkeer kiest voor Ford Ranger Wildtrak"

Ter visie legging - CROW-richtlijn VerkeersregelaarsDe toenemende inzet van verkeersregelaars bij wegwerkzaamheden vraagt om een aparte richtlijn Verkeersregelaars. Een speciale werkgroep met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Provincie, gemeenten, aannemers, opleiders en politie heeft deze richtlijn opgesteld. Deze leggen zij nu ter visie aan alle gebruikers van de richtlijnen uit publicatiereeks 96.
 
In publicatiereeks 96 geldt nog steeds als basis dat de maatregelen en figuren worden ingezet. De inzet van verkeersregelaars is hierop een aanvullende en vervangende maatregel. Het doel van de nieuwe richtlijn is om een afwegingskader te bieden wanneer en hoe verkeersregelaars bij wegwerkzaamheden ingezet kunnen worden. Ook geeft de richtlijn duidelijkheid over wat er verwacht mag worden van de professionele verkeersregelaar.
 
Procedure

Voor de ter visie legging geldt de volgende procedure:
 De richtlijn ligt vier weken ter visie: van 24 november tot en met 22 december 2011. Stuur uw commentaar naar vandongen@crow.nl.
 De werkgroep verwerkt de commentaren binnen vier weken na sluiting van de ter visie leggingstermijn tot een definitieve versie.
 De programmacommissie Werk in Uitvoering stelt de definitieve versie vast. Dat gebeurt binnen vier weken na oplevering van de definitieve versie door de werkgroep.
 
Download de CROW-richtlijn Verkeersregelaars:http://www.crow.nl/Downloads/WIU/Verkeersregelaars-bij-wegwerkzaamheden.pdf

Lees verder "Ter visie legging - CROW-richtlijn Verkeersregelaars"

Man rijdt verkeersregelaar het ziekenhuis in na afloop Delta Lloyd SoundsMedemblik - 26-05-2012

Een oudere (dronken?/verward?) man in een Citroën Xantia heeft tijdens Delta Lloyd Sounds nog behoorlijk wat leed veroorzaakt. De man was met zijn Citroën Xantia tot in de bocht bij de kinderboerderij gekomen waar hij uitstapte om te concluderen dat hij toch niet meer verder kon, weer instapte en achteruit terug ging rijden.

De man raakt hierbij eerst een lantarenpaal met de daaraan vastgemaakte Delta Lloyd vlag die het helaas niet overleefden, om gewoon verder te rijden waarna hij ter hoogte van de ingang van het Regattaterrein een verkeersregelaar het ziekenhuis in reed.

De snel aanwezige politie heeft de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Getuigen melden dat de man stopte en verwilderd liet te gebaren en te schreeuwen dat hij volgas vooruit zou gaan rijden als de mensen niet aan de kant gingen voor hem wat later achteruit bleek te zijn.

Al met al nog een kleine domper op een prachtig einde van de Delta Lloyd Regatta

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/42-man-rijdt-verkeersregelaar-het-ziekenhuis-in-na-afloop-delta-lloyd-sounds.html

Lees verder "Man rijdt verkeersregelaar het ziekenhuis in na afloop Delta Lloyd Sounds"

eventenaar aangehouden voor aanrijding verkeersregelaar: GORSSELGORSSEL - 
Een 59-jarige automobilist uit Deventer is maandag door de politie verhoord omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een ongeval op de Deventerweg in Gorssel. Hij zou er dinsdag 24 april een verkeersregelaar hebben aangereden, die op de Deventerweg verkeer regelde bij een lossende vrachtwagen.
De 59-jarige Deventenaar stopte in eerste instantie op de aanwijzing van de man, maar trok op een gegeven moment toch op. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

De Deventenaar is verhoord en de politie maakt proces-verbaal op. Dit wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Het slachtoffer is op de hoogte gebracht.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/41-deventenaar-aangehouden-voor-aanrijding-verkeersregelaar-gorssel.html

Lees verder "eventenaar aangehouden voor aanrijding verkeersregelaar: GORSSEL"

Kopstoten voor verkeersregelaar op VelperbroekcircuitARNHEM - Een 34-jarige man die afgelopen weekend het verkeer regelde op het Velperbroekcircuit in Arnhem is zondagavond mishandeld.

De man kreeg klappen en moest twee kopstoten incasseren. 

De politie heeft een 54-jarige Arnhemmer en een 44-jarige plaatsgenote aangehouden. De vrouw was ondanks een stopteken door de afzetting gereden. Daardoor viel de verkeersregelaar op de motorkap van de auto.

De 54-jarige bijrijder stapte daarna uit en ging de verkeersregelaar te lijf. De vrouw reed uiteindelijk weg, maar meldde zich bij de politie nadat de bijrijder was aangehouden.

De 44-jarige Arnhemse bleek onder invloed van alcohol. Ook zij is aangehouden. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/39-kopstoten-voor-verkeersregelaar-op-velperbroekcircuit.html

Lees verder "Kopstoten voor verkeersregelaar op Velperbroekcircuit"

Verkeersregelaar op kruising Den Haag aangeredenDEN HAAG - 30-04-12

Een verkeersregelaar is maandagavond in het Haagse Statenkwartier aangereden. Dat gebeurde op de kruising van de Frederik Hendriklaan met de Willem de Zwijgerlaan.

Een 26-jarige man uit Zaandam is aangehouden. Op weg naar het bureau in een politiebus verzette de Zaandammer zich volgens de politie hevig.

Er moesten meerdere agenten aan te pas komen om de man in bedwang te houden. De Zaandammer zit nog vast voor verhoor.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/38-verkeersregelaar-op-kruising-den-haag-aangereden.html

Lees verder "Verkeersregelaar op kruising Den Haag aangereden "

Verkeersregelaar aangereden in GorsselGorssel - 24-04-12

GORSSEL - Op de Deventerweg in Gorssel is dinsdagmiddag een verkeersregelaar aangereden door een auto. De bestuurder ging er daarna vandoor.

Het slachtoffer stond rond 17.50 uur het verkeer te regelen. Zijn aanwijzingen werden opgevolgd, totdat er uit de richting Zutphen een kleine grijs/zilverachtige auto kwam. De bestuurder stopte in eerste instantie, maar toen het hem kennelijk te lang duurde gaf hij gas. De verkeersregelaar kwam daarbij op de motorkap terecht.

Getuigen hebben nog geprobeerd de auto te laten stoppen, maar dat mislukte. Het slachtoffer had knieletsel. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/37-verkeersregelaar-aangereden-in-gorssel.html

Lees verder "Verkeersregelaar aangereden in Gorssel"

automobilist negeert stopteken en schampt verkeersregelaar in alblasserdamALBLASSERDAM – 20-04-2012

Een 46-jarige automobilist uit Bleskensgraaf had vrijdag 20 april zoveel haast, dat hij op de Oude Torenbrug in Alblasserdam, een stopteken van een verkeersregelaar negeerde. De man wilde nog snel achter de laatste auto aansluiten. De verkeersregelaar probeerde dit te verhinderen door voor de auto te gaan staan; daarbij kwam de spiegel van het voertuig tegen de pols van de  verkeersregelaar. Een ambulance was niet nodig. De automobilist erkende fout geweest te zijn en bood excuses aan. De politie heeft de zaak verder afgehandeld.

Bron:  http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/36-automobilist-negeert-stopteken-en-schampt-verkeersregelaar-in-alblasserdam.html

Lees verder "automobilist negeert stopteken en schampt verkeersregelaar in alblasserdam"

Automobilist aangehouden na incident met verkeersregelaarDoetinchem - 17-04-2012

De politie heeft dinsdag 17 april een automobilist aangehouden, nadat deze de aanwijzingen van een verkeersregelaar op de Havenstraat in Doetinchem niet had opgevolgd en er onenigheid was ontstaan.

De politie kreeg rond 10.30 uur de melding en kwam ter plaatse. De automobilist, een 47-jarige man uit Doetinchem, bleek onenigheid te hebben met een verkeersregelaar.

In verband met wegwerkzaamheden had de gemeente verkeersregelaars ingehuurd om het verkeer te regelen op de kruising van de Nijverheidsweg met de Havenstraat.

De automobilist zou een stopteken van een verkeersregelaar hebben genegeerd. Toen de man stapvoets optrok, stapte de verkeersregelaar voor de auto en werd hierdoor geraakt. Hierna zou de bestuurder een andere verkeersregelaar, die zijn collega ter hulp was geschoten, hebben geduwd.

De Doetinchemmer is aangehouden en de politie heeft het voorval in onderzoek. Na afloop wordt over de afhandeling contact gezocht met het Openbaar Ministerie.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/35-automobilist-aangehouden-na-incident-met-verkeersregelaar.html

Lees verder "Automobilist aangehouden na incident met verkeersregelaar"

Verkeersregelaar aangereden in Wassenaar24-03-2012 - WASSENAAR

In Wassenaar is een 57-jarige automobilist ingereden op een verkeersregelaar. 

De bestuurder moest zaterdag bij Park Oud Wassenaar van de verkeersregelaar even wachten.

Dit duurde de man te lang en vervolgens reed hij, volgens een woordvoerder van de politie, tegen de benen van de verkeersregelaar aan. Die bleef ongedeerd en is gewoon aan het werk gebleven.

De automobilist uit Wassenaar is aangehouden voor poging zware mishandeling.

Bron:  http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/33-verkeersregelaar-aangereden-in-wassenaar.html

Lees verder "Verkeersregelaar aangereden in Wassenaar"

Alsnog bekeuring dankzij YouTubeZilk - 15-03-2012

Door een filmpje op YouTube heeft een 44-jarige automobilist uit De Zilk alsnog een bekeuring gekregen.
 
Tijdens de carnavalsoptocht van een maand geleden kreeg de man ruzie met een verkeersregelaar. De automobilist schold de verkeersregelaar uit, negeerde zijn aanwijzingen en reed tegen zijn benen.
 
Toen de politie arriveerde, bleek de agressieveling spoorloos. Maar een omstander had het conflict gefilmd en op YouTube gezet. Toen de politie dit filmpje tegenkwam, is de automobilist alsnog opgespoord en bekeurd.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/32-alsnog-bekeuring-dankzij-youtube.html

Lees verder "Alsnog bekeuring dankzij YouTube"

Man heeft onenigheid met verkeersregelaarVELP - 11-03-2012

Een 25-jarige Arnhemmer is zondagavond op de Arnhemsestraatweg in Velp door de politie aangehouden in kennelijke staat van dronkenschap.

De man wilde voorbij de wegafzetting bij de sloopwerken van het viaduct van de A12 waardoor volgens de politie een gevaarlijke situatie ontstond. Een verkeersregelaar hield de man tegen waarop onenigheid ontstond.
 
Gewaarschuwde agenten ontfermden zich verder over de man. Hij kreeg een enkele reis politiecel en is later met een boete voor openbare dronkenschap naar huis gestuurd.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/31-man-heeft-onenigheid-met-verkeersregelaar.html

Lees verder "Man heeft onenigheid met verkeersregelaar"

24-jarige man rijdt in op verkeersregelaar
Lees verder "24-jarige man rijdt in op verkeersregelaar"

Heetgebakerde automobilist rijdt verkeersregelaar aanGroningen - 28-02-2012

Op de Boumaboulevard bij de Euroborg is maandagmiddag een 29-jarige verkeersregeleaar uit Twente aangereden door een automobilist met te weinig geduld. 
De nog onbekende bestuurder wilde langs wegwerkzaamheden rijden, maar werd door de verkeersregelaar tegengehouden. Hierop raakte de automobilist geïrriteerd en reed toch door. Daarbij schampte hij de verkeersregelaar. Die raakte niet gewond, maar schrok zich wel een ongeluk.

De automobilist kwam even later terug. Niet om zijn excuses aan te bieden, maar om de Twentenaar een scheldkanonnade te geven. Vervolgens ging hij er vandoor. De politie is naar hem op zoek en beschikt over een goede omschrijving van de auto en bestuurder.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/26-heetgebakerde-automobilist-rijdt-verkeersregelaar-aan.html

Lees verder "Heetgebakerde automobilist rijdt verkeersregelaar aan"

BMW rijdt in op schoonmakersUtrecht - 28-02-2012

Een 21-jarige Utrechter is dinsdagmiddag ingereden op protesterende schoonmakers op de Sorbonnelaan in Utrecht. Dat heeft de politie bevestigd.

De Utrechter reed volgens woordvoerder Peter Keijzer in op de menigte, tijdens de protestactie van de schoonmakers op de Uithof. Een Verkeersregelaar had de Utrechter een stopteken gegeven om de menigte veilig voorbij te kunnen laten gaan. "Mensen moesten echt opzij springen voor hun leven, maar niemand raakte gewond", aldus Keijzer tegenover Dichtbij.nl.

De Utrechter zit vast op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling. De getuigen zullen worden gehoord.

Studenten, die dinsdag de actie van de schoonmakers steunden, twitterden massaal na de aanslag. "Een elitaire, arrogante kwal probeerde zojuist met een BMW de stoet in te rijden", schrijft Markla94.

De schoonmakers voeren al sinds begin januari actie voor een betere cao. Zij willen dat er een eind komt aan de almaar oplopende werkdruk, bij ziekte doorbetaling van het loon vanaf de eerste ziektedag, en meer loon.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/25-bmw-rijdt-in-op-schoonmakers.html

Lees verder "BMW rijdt in op schoonmakers"

Automobilist negeert wegafzetting bij kettingbotsing Klutsdorp4-02-12 - KLUTSDORP

Op de Steenbergseweg (N259) nabij Klutsdorp zijn vrijdag vijf auto’s op elkaar gebotst. Drie inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
 
Rond 12.45 uur reden drie automobilisten, komende uit de richting Steenbergen achterop elkaar. De tweede wagen kwam op de verkeerde weghelft terecht. Twee tegenliggers konden deze auto niet meer ontwijken. De politie sloot de weg aan beide kanten af. Een automobilist negeerde het stopteken en reed op een verkeersregelaar in. De man is aangehouden.
 
Veel ongevallen
Op de weg gebeuren vaker ongelukken. De afgelopen zes jaar vielen er al zes doden en vijf zwaargewonden zo heeft Omroep Brabant becijferd.

Bron:  http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/24-automobilist-negeert-wegafzetting-bij-kettingbotsing-klutsdorp.html

Lees verder "Automobilist negeert wegafzetting bij kettingbotsing Klutsdorp"

Man aangehouden voor inrijden op verkeersregelaarHelmond, 19-02-2012 

Zaterdagmiddag is bij de Heeklaan een 32-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou met zijn bestelauto op een verkeersregelaar zijn ingereden.

De verkeersregelaar stond bij een afzetting van de Hoofdstraat in verband met de carnavalsoptocht. Hij kon ternauwernood wegspringen toen de Helmonder op hem inreed. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/23-man-aangehouden-voor-inrijden-op-verkeersregelaar.html

Lees verder "Man aangehouden voor inrijden op verkeersregelaar"

Zinloos gedrag tegen verkeersregelaar15-02-2012 - Leeuwarden

Een agressieve bestuurder van een Seat Leon heeft dinsdagmiddag rond 12.30 uur een verkeersregelaar bedreigd en aangereden op het Drachtsterplein. De ongeduldige bestuurder wilde niet naar de verkeersregelaar, welke enkel zijn werk uitvoerde, luisteren.
 
Op het Drachtsterplein werden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Dit zorgde voor enige vertraging. Verkeersregelaars werden ingezet om het overlast zoveel mogelijk te beperken zodat iedereen zo snel mogelijk weer voorbij de werkzaamheden kon zijn. 
 
De egoïstische bestuurder voelde zich blijkbaar meer dan een ander en negeerde het stopteken van de verkeersregelaar. Hij riep tegen de verkeersregelaar dat hij aan de kant moest gaan en reed vervolgens meerdere keren tegen zijn benen aan. De verkeersregelaar is uit veiligheidsoverwegingen aan de kant gestapt. Hij liep geen verwondingen op.
 
De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen van het incident.
Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/20-zinloos-gedrag-tegen-verkeersregelaar.html

Lees verder "Zinloos gedrag tegen verkeersregelaar"

Bedreiging verkeersregelaar15-02-2012 Leeuwarden 

Bedreiging verkeersregelaar

De politie stelt een onderzoek naar een geval van bedreiging en poging zware mishandeling die dinsdagmiddag rond 12.30 uur op de Drachtsterplein plaatsvond.

Een verkeersregelaar werd tijdens de asfalteringswerkzaamheden door de bestuurder van een gele Seat Leon aangereden toen deze op verzoek van de regelaar moest stoppen. De bestuurder wenste hier niet aan mee te werken en riep tegen hem dat hij weg moest gaan. Vervolgens reed de bestuurder enkele keren tegen de benen van de verkeersregelaar aan. De verkeersregelaar is vervolgens voor zijn eigen veiligheid aan de kant gestapt. De man raakte niet gewond. De politie zoekt nog getuigen dit het voorval hebben zien gebeuren. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/6-bedreiging-verkeersregelaar.html

Lees verder "Bedreiging verkeersregelaar"

Geldboete voor verkeersregelaar die automobilist met zaklamp sloeg08-02-2012 - ZUTPHEN

Een 56-jarige verkeersregelaar die in juni 2010 in Zutphen een automobilist met een zaklamp neersloeg, heeft woensdag van de politierechter een geldboete opgelegd gekregen. 
De 56-jarige Henk H. uit Nijmegen was als verkeersregelaar ingezet om auto's op een van de N-wegen om te leiden.
Er werd aan de weg gewerkt. Het latere slachtoffer reed die avond toch door. Eenmaal uit zijn auto vroeg de verkeersregelaar de man om te keren. Die weigerde, waarop H. zijn bonnenboekje pakte. Volgens hem werd deze door de opstandige automobilist uit zijn handen geslagen. Van schrik zou hij hierop een tik met zijn kilo's zware zaklamp hebben uitgedeeld. De man ging gestrekt en zou zelfs enige tijd bewusteloos geweest zijn. H. riep zelf de politie er bij. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Beide mannen zagen elkaar weer in de rechtszaal. ,,Als hij niet had doorgereden, hadden we hier niet gezeten'', zei H. Na het voorval heeft hij zelf een week thuisgezeten. ,,Het heeft me aangegrepen.''

Voor de verkeersregelaar kunnen de gevolgen groot zijn. Het is mogelijk dat hij na een veroordeling zijn beroep niet meer uit kan oefenen. De officier van justitie wilde dit echter niet onbestraft laten. Het slachtoffer had er immers een hersenschudding en enkele hechtingen aan over gehouden. Hij vroeg de rechter om de man een boete van 120 euro op te leggen. Ook zou H. 620 euro schadevergoeding aan het slachtoffer moeten betalen. De advocaat vond het niet aannemelijk dat zijn cliënt zijn baan zou riskeren door zomaar te slaan. ,,De automobilist is handtastelijk geworden en H. heeft in zijn schrik een tikje uitgedeeld.''

De rechter legde een boete op zoals voorgesteld door de officier. Van noodweer of noodweerexces, zoals door de raadsman geopperd, was volgens hem geen sprake. Hij vond dat de verkeersregelaar als professional anders had moeten en kunnen reageren.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/19-geldboete-voor-verkeersregelaar-die-automobilist-met-zaklamp-sloeg.html

Lees verder "Geldboete voor verkeersregelaar die automobilist met zaklamp sloeg"

Verkeersregelaar in Eefde mishandeld03-02-2012 - Eefde

De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling van een verkeersregelaar bij de sluis in Eefde. Het incident gebeurde zondagochtend 29 januari op de Kapperallee, maar de verkeersregelaar deed donderdag pas aangifte. Hij liep letsel op aan zijn hoofd en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.
De verkeersregelaar zou die zondag rond 07.15 uur door een bestuurder van een witte Porsche diverse keren zijn geslagen. Vlak voor de mishandeling passeerden er twee wandelaars. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn. De politie zoekt contact met deze wandelaars.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/18-verkeersregelaar-in-eefde-mishandeld.html


Lees verder "Verkeersregelaar in Eefde mishandeld"

Man die verkeersregelaar aanreed in chaos A50 uit celANDELST - De 49-jarige man uit Herveld die werd verdacht van poging tot doodslag op een verkeersregelaar is woensdag vrijgelaten. 
Hij is eerst een tweede keer verhoord, waarna de aanklacht is afgezwakt tot poging tot zware mishandeling.

Het incident gebeurde maandagmiddag op de Wageningsestraat in Andelst, bij de af- en opritten van de A15. De A50 was op dat moment richting het zuiden afgesloten wegens een omgevallen bouwkraan op de brug bij Ewijk. Het verkeer stond hierdoor muurvast. Daarbij waren ook nog eens de verkeerslichten op het viaduct bij Andelst uitgevallen.
 
Inmiddels is duidelijk dat de verkeersregelaar die hij aanreed zélf met zijn auto achter de heethoofdige Hervelder aan is gegaan; iets verderop op de Wageningsestraat kon het Arnhemse slachtoffer – die een gekneusde knie opliep – de Hervelder tot stoppen dwingen.
 
Het is onduidelijk wat de verdachte als verklaring voor zijn gedrag heeft gegeven.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/15-man-die-verkeersregelaar-aanreed-in-chaos-a50-uit-cel.html

Lees verder "Man die verkeersregelaar aanreed in chaos A50 uit cel"

Getuigen bijna-aanrijding verkeersregelaar gezocht25-01-2012 - Maassluis

Mensen die in Maassluis op zondag 15 januari getuige zijn geweest van een bijna- aanrijding van een verkeersregelaar, op de kruising Rozenlaan/Dennendal, worden opgeroepen zich te melden. Het incident vond plaats tijdens de Ruitenburg Halve Marathon.
 
De bestuurder van een Volkswagen Golf negeerde de verkeersregelaar en deze kon nog net op tijd wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Van het incident is aangifte gedaan, maar van een aantal getuigen, die ook het kenteken hebben genoteerd, is in de commotie die daarna ontstond vergeten om de namen te noteren. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/14-getuigen-bijna-aanrijding-verkeersregelaar-gezocht.html

Lees verder "Getuigen bijna-aanrijding verkeersregelaar gezocht"

Man woest in verkeerschaos A50: poging doodslag24-01-2012 - ANDELST

Een 49-jarige automobilist uit Herveld is maandag aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. 
De man ging door het lint op de afslag Andelst/ Zetten van de A15. 
Hij reed een verkeersregelaar omver die daar was neergezet in verband met de chaos door de afsluiting van de A50.

Door het omvallen van een bouwkraan op de A50 een verkeerschaos in de omgeving ontstaan, waarbij veel sluipverkeer bij Andelst de snelweg op of af wilde. 
Gelijktijdig waren daar ook de verkeerslichten uitgevallen en waren verkeersregelaars ingezet.
Een 50-jarige man uit Arnhem die bij die hulpdienst werkt deed dat volgens de Hervelder niet vlot genoeg. De verkeersregelaar werd aangereden en kwam op de motorkap terecht.
Het rijbewijs van de Hervelder is ingenomen, de man is in verzekering gesteld.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/13-man-woest-in-verkeerschaos-a50-poging-doodslag.html

Lees verder "Man woest in verkeerschaos A50: poging doodslag"

Noodweer ging te ver

ZWOLLE - ,,Het was zelfverdediging'', hield de 25-jarige A.K. uit Hattem woensdag vol bij de politierechter in Zwolle.
Op 17 november 2009 gaf hij een man op de parkeerplaats van het FC Zwolle stadion een fikse vuistslag in zijn gezicht.

De strafzaak kwam een jaar geleden al bij de rechter voor. Toen werd deze aangehouden om nog getuigen te horen. De verdachte hoopte in deze verklaringen steun te vinden voor zijn stelling dat sprake was geweest van zelfverdediging. K. beweerde dat hij had uitgehaald, nadat hij bij zijn keel was gegrepen door de man. "Ik heb uit reflex gehandeld. Ik was verrast dat hij zo hevig bloedde door mijn klap", vertelde hij. K. kreeg ruzie met het slachtoffer, omdat die even daarvoor had besloten het verkeer te gaan regelen op de drukke parkeerplaats. Dit tot irritatie van K., die al bijna bij de slagbomen van de uitgang was en zijn eindbestemming om de hoek had liggen. "We reden zachtjes door. Hierop sloeg de man een deuk in mijn auto." De Hattemer stapte uit de auto en haalde vol uit naar de zogenaamde verkeersregelaar. 

De getuigen, die op verzoek van de rechter werden gehoord, verklaarden echter dat ze niet hadden gezien dat het slachtoffer K. daarvoor nog bij de keel had gegrepen. De mannen die bij K. in de auto hadden gezeten, verklaarden hier echter wel over. Ook toonde de Hattemer tijdens de vorige zitting een foto waarop te zien was dat hij rode plekken op zijn keel had.

De rechter: ,,Er zijn onafhankelijke getuigen die zeggen dat ze het bij de keel grijpen niet hebben gezien. Uw vrienden zeggen dat dit wel zo is. Dan zou ik de onafhankelijke verklaringen zwaarder kunnen laten wegen, maar ik moet er ook rekening mee houden dat er foto's van u zijn waarop letsel te zien is.'' De rechter sloot niet uit dat sprake was geweest van noodweer. Ze meende wel dat hij te ver was gegaan. Rekening houdend met de omstandigheden deed ze de zaak af met een boete van 500 euro, waarvan 200 euro voorwaardelijk.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/12-noodweer-ging-te-ver.html

Lees verder "Noodweer ging te ver"

Marcel van Roosmalen: ‘Wij staan per definitie altijd in de weg’

Verkeersregelaars zijn mensen in felgekleurde oranje en/of gele kleren. Ze regelen het verkeer bij infrastructurele projecten op de snelweg en in grote steden en bij festivals, dat doen ze door met hun armen te zwaaien. Of ze springen onverwachts voor je fiets, ook een methode. Ik dacht altijd dat die mensen straf hadden, maar ze blijken het uit vrije wil te doen.

 

Op weg naar de Horecava – er werd op me gewacht, ik fietste zo hard als ik kon – werd ik op het plein voor de RAI staande gehouden door ene Ria, een wat vierkant uitgevallen vrouw van in de veertig die plotseling voor me sprong en met haar armen zwaaide.
 
Ja, botsing.
 
„Au.”
 
Ik informeerde naar de knie en zei dat ze nogal onverwachts in de weg stond.

„Ja, ik ben proactief!”
 
Er volgde een preek.
 
Over De Regels.
 
Als iedereen over het plein voor de RAI zou gaan fietsen, werd het een zootje. En nou moest ik niet gaan schreeuwen of mopperen, want ze had een mobieltje. Een Nokia 6700.

Er kwam een collega aangerend. Hij had alles gezien. Fietsen door voetgangersgebieden was verboden. En gevaarlijk, dat was weer eens bewezen. Ik bracht in dat mevrouw ervoor was gesprongen.
 
De collega: „Wij staan per definitie altijd in de weg.”
 
We raakten aan de praat.
 
Ze hadden zich omgeschoold. De cursus verkeersregelaar duurde drie dagen, waarna de boel werd afgesloten met een verkeersregelpraktijkexamen. Alle twee met hoge cijfers, zij zelfs cum laude, want dat kon ook. Daarna hadden ze hun lichtgevende uniform en veiligheidsschoenen gekregen. Het was ongevaarlijk werk: zij had een keer een blauwe plek opgelopen door een autospiegel, toen had ze de mobiele telefoon gebruikt.
 
Ze ging haar Nokia niet gebruiken.
 
De collega ook niet.
 
Als ik had gescholden, was dat wel gebeurd, want ze hadden een hekel aan agressie tegen hulpverleners. Ik wist niet dat verkeersregelaars hulpverleners waren, maar dat was wel zo, want dat hadden ze op de cursus verteld.

De collega: „Je helpt mensen in het verkeer, dan ben je dus hulpverlener.”
 
Het verschil tussen echte verkeersregelaars en ‘amateur-verkeersregelaars’ kwam ter sprake. Amateur-verkeersregelaars waren verkeersregelaars zonder verkeersregelaarsdiploma, je zag ze vaak bij evenementen.

„Vrijwilligers zijn vaak heel erg eigen-evenement-gericht. Ze hebben geen oog voor de overlast die door het evenement voor verkeersdeelnemers ontstaat.”
 
Amateur-verkeersregelaars zag je ook nooit voor fietsen of auto’s springen, dat was meer iets voor de profs die er een opleiding voor hadden gehad. De vrouw zei dat ze het alleen deed als er verder niets te regelen viel.
 
„Ik haat lummelen.”

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/11-marcel-van-roosmalen-wij-staan-per-definitie-altijd-in-de-weg.html

 


Lees verder "Marcel van Roosmalen: ‘Wij staan per definitie altijd in de weg’"

PvdA: geen cent naar verkeerslichten bij IJsselbrug Westervoort

11-01-2012 - WESTERVOORT/ ARNHEM

De PvdA Westervoort wil niet meebetalen aan de verkeerslichten die per 1 april op de IJsselbrug tussen Arnhem en Westervoort worden geplaatst. 
De verkeerslichten vervangen dan in combinatie met camera's en detectielussen de verkeersregelaars.

Deze verkeersregelaars zijn nu nog nodig omdat de brug door metalen barriers te smal is geworden. Deze barriers zijn tijdens de renovatie vorig jaar geplaatst. 
Sindsdien kunnen landbouwvoertuigen elkaar niet meer passeren en moeten op elkaar wachten. 
Yvonne de Jager, fractievoorzitter van de PvdA, heeft burgemeester en wethouders per brief laten weten geen cent bij te dragen. 
De PvdA vindt dat Rijkswaterstaat verantwoordelijk is voor de problemen en dus moet betalen. 
Volgens De Jager is Rijkwaterstaat meermalen gewaarschuwd, onder andere door de LTO de Liemers (Land- en Tuinbouw Organisatie) dat het met de barriers te smal zou worden op de brug. 
De PvdA hoopt dat onderzoek van Rijkswaterstaat naar de mogelijkheid tot verbreding van het wegdek tot resultaat leidt.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/10-pvda-geen-cent-naar-verkeerslichten-bij-ijsselbrug-westervoort.html

Lees verder "PvdA: geen cent naar verkeerslichten bij IJsselbrug Westervoort"

Inzet verkeersregelaars brug beperkt

Lees verder "Inzet verkeersregelaars brug beperkt"

Tergooi zet verkeersregelaars in het zonnetje


23-12-2011 - HILVERSUM

Elke dag zijn verkeersregelaars in weer en wind in touw om Tergooiziekenhuizen Hilversum zo goed mogelijk bereikbaar te houden. 
Om hen daarvoor te bedanken heeft Tergooi hen op donderdag 22 december een lunch en een kersttulband aangeboden.
De verkeersregelaars zijn ingezet omdat het ziekenhuis door werkzaamheden op de Soestdijkerstraatweg moeilijker te bereiken is. 

De verkeersregelaars zijn in dienst van de firma Traffic and More en worden ingehuurd door de gemeente Hilversum.

Bron:  http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/8-tergooi-zet-verkeersregelaars-in-het-zonnetje.html 

 

Lees verder "Tergooi zet verkeersregelaars in het zonnetje"

Verkeersregelaar twee keer aangereden

16-12-2011 - ZWOLLE

Een 45-jarige automobilist uit Zwolle is vrijdagochtend tot twee keer toe op een verkeersregelaar ingereden. Ook uitte hij bedreigingen. De 30-jarige verkeersregelaar deed zijn werk op de rotonde op het Stationsplein. 
Hij verklaarde dat de verdachte eerst al een stopteken van zijn collega negeerde, en daarna ook aan zijn stopteken geen gehoor gaf.

De verdachte reed toen op de verkeersregelaar af en raakte zijn benen. 
Hierop draaide hij zijn raampje open, bedreigde de verkeersregelaar en gedroeg zich agressief. Toen hij wegreed raakte hij de man weer.
Toen hij even later weerkwam om verhaal te halen is hij meegenomen naar het politiebureau.  Er is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/7-verkeersregelaar-twee-keer-aangereden.html

Lees verder "Verkeersregelaar twee keer aangereden"

Woede om brugbesluit Rijkswaterstaat

 19-10-2011 ARNHEM/ WESTERVOORT

In een gezamenlijke verklaring laten de gemeenten Westervoort en Arnhem weten onaangenaam verrast te zijn door het besluit van Rijkswaterstaat de te smalle brug bij Westervoort niet aan te passen en de verkeersregelaars op 1 november weg te halen.

Ook de Liemerse LTO-afdeling neemt de zaak hoog op. "Wij krijgen dit nu van Rijkswaterstaat te horen zonder dat er met ons over overlegd is. Dit kan echt niet. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken. De LTO laat het er niet bij zitten", verklaart een furieuze LTO-bestuurder Jan van Huet.

De Westervoortse verkeerswethouder Ciska Wobma spreekt haar teleurstelling uit over de opvatting van Rijkswaterstaat. De GroenLinks-bestuurder had gehoopt dat ze er met Arnhem en Rijkswaterstaat vóór 1 november zou zijn uitgekomen. "Jammer dat de kwestie nu weer op het bordje van wegbeheerders Arnhem en Westervoort ligt."

De Arnhemse wethouder Martijn Leisink van Mobiliteit berust nog niet. Hij bepleit onveranderd dat de nu 90 centimeter hoge barriers 60 centimeter worden verlaagd.

Rijkswaterstaat wist overigens al ruim voordat de opknap op 4 juli zou beginnen dat de brug nieuwe stijl te smal zou zijn. Tijdens een informatieavond medio juni, gaf LTO-lid en eigenaar Arjan Kriesels van het gelijknamige loonbedrijf dit te kennen. Rijkswaterstaat deed evenwel niets met zijn kritiek en nam de IJsselbrug toch zoals gepland onder handen.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/3-woede-om-brugbesluit-rijkswaterstaat.html

Lees verder "Woede om brugbesluit Rijkswaterstaat"

Man aangehouden na onenigheid verkeersregelaar

 

14-10-11 Apeldoorn

Man aangehouden na onenigheid verkeersregelaar

De politie heeft donderdag 13 oktober een automobilist aangehouden nadat er onenigheid was tussen de bestuurder en een verkeersregelaar op de Amersfoortseweg in Apeldoorn.
De politie kreeg rond 18.15 uur de melding en kwam ter plaatse. De automobilist, een 32-jarige man uit Nunspeet, bleek onenigheid te hebben met een verkeersregelaar. De automobilist zou een stopteken hebben genegeerd en door het afgezette lint hebben gereden, waardoor de verkeersregelaar werd aangereden. Hierna zou de bestuurder de verkeersregelaar hebben geslagen. De Nunspeter is aangehouden en de politie heeft het voorval in onderzoek.

Bron: http://bevoegdverkeersregelaar.nl/vkr-in-het-nieuws/5-man-aangehouden-na-onenigheid-verkeersregelaar.html

Lees verder "Man aangehouden na onenigheid verkeersregelaar"

Raceauto schept verkeersregelaar

AMSTERDAM - Bij een autowedstrijd in Amsterdam heeft een raceauto zondag een verkeersregelaar geschept. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht

De race - de RallyPro Amsterdamsprint - had plaats op een aantal afgezette wegen in het Westelijk Havengebied. Het slachtoffer stond langs een wegafzetting toen zij werd geschept.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk precies kon gebeuren, maar mogelijk was de auto uit de bocht gevlogen

Bron: Nu.nl

Lees verder "Raceauto schept verkeersregelaar"

Zwaar verkeer geweerd in Blokzijl

BLOKZIJL - Ze worden niet weggestuurd, maar wel vriendelijk gevraagd of ze een andere route willen nemen. Sinds ruim een week staat in de Kuinderstraat in Blokzijl dagelijks een verkeersregelaar van De Verkeersregelaars Centrale die grote voertuigen zoveel mogelijk uit het krappe centrum weert.

Plaatselijk Belang probeert zo - op proef nog - de verkeershinder in het stadje aan te pakken.De inwoners ergeren zich al jaren aan het vele en zware verkeer dat door hun historische stadje rijdt. "Veel van dat verkeer hoeft helemaal niet in Blokzijl te zijn, maar wordt er door de routeplanner toch dwars doorheen gestuurd", vertelt Steven de Jonge, voorzitter van de verkeerscommissie van PB Blokzijl. "Die mensen proberen we nu zoveel mogelijk via een andere route te laten rijden."De proef met de verkeersregelaar duurt twee weken. Hij richt zich vooral op campers en auto's met caravans of fietsendragers. "Mensen die naar de camping gaan, krijgen een flyer mee met een alternatieve route. En wie naar Blokzijl komt om te fietsen kan zijn auto gemakkelijk kwijt op het parkeerterrein aan de Kanaalweg."Behalve de inzet van de verkeersregelaar heeft de gemeente Steenwijkerland meer proefmaatregelen genomen. Zo is het parkeerterrein aan de Zeedijk tot 1 oktober ingericht als stalling voor fietsen, brommers en motoren. En er zijn tellers geplaatst bij de entrees van het stadje om de verkeersstromen te meten. Volgens De Jonge is het effect van de maatregelen al merkbaar. "De parkeerplaats aan de Kanaalweg wordt drukker bezocht en de tijdelijke fietsenstalling staat iedere dag vol." Het ultieme doel van PB is om Blokzijl in de toekomst 'digitaal door midden te snijden'. "Zodat je aparte aanrijroutes hebt voor Blokzijl Zuid en Noord. Mensen die niets in het centrum te zoeken hebben, hoeven er dan ook niet doorheen te rijden."

Lees verder "Zwaar verkeer geweerd in Blokzijl"

Wijzigingen verkeersregels per 1 juli 2010

Per 1 juli wijzigt een aantal verkeersregels. De regeling rond rouwstoeten is gewijzigd en er komen nieuwe verkeersborden voor autobussen en vrachtwagens.

 • Een rouwstoet mag op een gelijkwaardige kruising niet doorsneden worden. Dit betekent dat weggebruikers op kruispunten zonder verkeerslichten, voorrangsborden of haaientanden de volgauto’s van een rouwstoet voorrang moeten verlenen, ongeacht van welke kant de rouwstoet komt. Dit geldt alleen voor rouwstoeten die herkenbaar zijn aan speciale (officiële) vlaggen. Het eerste voertuig van de rouwstoet moet zich aan de normale voorrangsregels houden.
• Een voetganger of een bestuurder van een gehandicaptenvoertuig die bij een zebrapad wil oversteken, moet een naderende rouwstoet die de officiële vlaggen voert, voor laten gaan.
• De bestuurder van een autobus die van een bushalte binnen de bebouwde kom wil wegrijden, moet een officiële rouwstoet die van achteren nadert, voor laten gaan. Buiten de bebouwde kom gold dit al.
• Bestuurders van een brombakfiets waarvan de voorwielen een diameter hebben van meer dan 40 cm, hoeven geen helm te dragen.
• Parkeerplaatsen kunnen door middel van onderborden gereserveerd worden voor een bepaald doel, bijvoorbeeld het afzetten en ophalen van passagiers of het opladen van elektrische auto’s.
• Het gebruik van ligplaatsen in bussen, taxi’s en personenauto’s is toegestaan, mits deze ligplaatsen aan bepaalde eisen voldoen.
• Onterecht gebruik maken van een gehandicaptenparkeerplaats is niet meer mogelijk.
• Fietsen mogen voorzien zijn van richtingaanwijzers.
• Bestuurders van lijnbussen, trams en andere voertuigen die gebruik mogen maken van een busstrook of busbaan, mogen over verdrijvingsvlakken en puntstukken rijden, die in een busstrook of busbaan liggen.
• Er worden twee nieuwe verkeersborden ingevoerd met de betekenis:
verboden voor autobussen en verboden voor vrachtauto’s en autobussen.

Lees verder "Wijzigingen verkeersregels per 1 juli 2010"

Dronken Franeker botst op verkeersregelaar

HARLINGEN -  Een twintigjarige vrouwelijke verkeersregelaar is dinsdag tijdens de avondvierdaagse in Harlingen aangereden door een 42-jarige dronken automobilist uit Franeker.

Op de rotonde aan de Almenumerweg gaf de verkeersregelaar uit Harlingen de Franeker een stopteken, om de deelnemers aan de avondvierdaagse over te laten steken.

Vervolgens werd ze van achteren aangereden door de auto. De vrouw raakte gewond aan haar knieën. Op het politiebureau bleek dat de Franeker drie keer meer alcohol had gedronken dan toegestaan.

Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren

Lees verder "Dronken Franeker botst op verkeersregelaar"

Man aangehouden voor hinderlijk gedrag

BEDUM

De politie heeft woensdag een 40-jarige inwoner van Delfzijl op de Langs de Lijn in Bedum aangehouden voor hinderlijk gedrag. De agenten kregen een melding dat de man mensen lastig viel en tegen fietsen schopte. De 40-jarige werd door de politie aangetroffen, maar er werd geen aangifte gedaan. Daarop besloten de dienders de man naar het station te sturen. Even later viel hij ook daar mensen die de avondvierdaagse liepen lastig. Ook bemoeide hij zich hinderlijk met de verkeersregelaars. De man werd de tweede keer wel aangehouden. Hem is een bekeuring uitgereikt.

 

Lees verder "Man aangehouden voor hinderlijk gedrag"

Tilburger (39) opgepakt na slaan verkeersregelaar

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.20 uur met toestemming van de Officier van Justitie op zijn huisadres in de wijk het Zand een 39-jarige Tilburger aangehouden die woensdagavond op de Bonaventurastraat een 49-jarige verkeersregelaar van de avondvierdaagse had mishandeld. De verdachte werd vanmorgen na zijn arrestatie nog even voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht omdat hij onwel was geworden. Hij is in verzekering gesteld.

 

De verkeersregelaar verklaarde dat gisteravond op de Bonaventurastraat een meisje op een scooter zijn stopteken negeerde en richting de lopers reed.  Zij zag dat hij het  kenteken van haar scooter noteerde. Hierna kwam er een man naar buiten die direct een schop tegen zijn fiets gaf en een slaande beweging naar zijn gezicht maakte. Hierdoor viel de zonnebril van de vrijwilliger op de grond. Het achterwiel van de fiets en de zonnebril zijn beschadigd.

Lees verder "Tilburger (39) opgepakt na slaan verkeersregelaar"

Verkeersregelaar mishandeld bij avondvierdaagse

TILBURG

Een 39-jarige Tilburger is donderdagochtend in zijn woning in de wijk het Zand aangehouden door de politie.

Hij wordt ervan verdacht dat hij woensdagavond in de Bonaventurastraat tijdens de avondvierdaagse een 49-jarige verkeersregelaar heeft mishandeld. De man werd na zijn arrestatie nog even voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht omdat hij onwel was geworden. Hij is in verzekering gesteld.

Volgens de verkeersregelaar negeerde in de Bonaventurastraat een meisje op een scooter zijn stopteken en reed zij in de richting van de lopers. Zij zag dat hij het kenteken van haar scooter noteerde. Hierna kwam er een man naar buiten die direct een schop tegen zijn fiets gaf en een slaande beweging naar zijn gezicht maakte. Hierdoor viel de zonnebril van de vrijwilliger op de grond. Het achterwiel van de fiets en de zonnebril raakten beschadigd.

Lees verder "Verkeersregelaar mishandeld bij avondvierdaagse"

Ongeval Lugten: Automobilist negeerde stopteken

De Franse nationale klassieker Grand Prix de Rocheville-Souvenir Vietto-Gianello werd zondag opgeschokt door het het ongeval van Jelle Lugten (AVC Aix-en-Provence). Het 19-jarige jonge Nederlandse talent kwam hard in aanraking met een auto die het stopteken van een gemotoriseerde verkeersbegeleider negeerde en werd per helikopter met zwaar hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij kunstmatig in coma wordt gehouden.

Naar aanleiding van dit incident heeft de zwaar aangeslagen organisator Claude Guérin een open brief geschreven aan de Franse president Nicolai Sarkozy. De brief is ook verstuurd naar de Minister van Sport, het Franse Olympisch Comite, de Franse wielerbond en de loikale en provinciale autoriteiten van de Franse Gendarmerie.

In het kort vraagt de  organisator Claude Guérin de open brief aan de gendarmerie waarom de wedstrijd (en andere wielerwedstrijden) geen politiebegeleiding krijgt  terwijl er bij voetbalwedstrijden vele agenten op de been worden gebracht.Tevens vraagt hij de Franse wielerbond om de wedstrijden die geen politiebegeleiding krijgen te verbieden.

Guérin is van mening dat dit ongeval voorkomen had kunne worden als er politiebegeleiding was geweest bij de wedstrijd. De automobilist die Jelle Lugten heeft aangereden blijkt het stopteken van de gemotoriseerde verkeersbegeleider genegeerd te hebben en dit was volgens de organisator niet gebeurd als er op de kruizing een agent had gestaan.

Lees verder "Ongeval Lugten: Automobilist negeerde stopteken"

Werkstraf voor ongeluk met verkeersregelaar

Zestig uur werkstraf en drie maanden niet achter het stuur, die straf heeft de rechtbank opgelegd aan een vrouw uit Amsterdam. Zij reed vorig jaar in Almere een verkeersregelaar van de Libelle Zomerweek aan.

De vrouw gaf een dot gas terwijl de verkeersregelaar nog over haar auto gebogen stond. Hierdoor werd het slachtoffer enkele meters meegesleurd en liep hij meerdere botbreuken op.

De rechtbank heeft in het vonnis meegewogen dat de vrouw spijt heeft betuigd aan het slachtoffer.

Lees verder "Werkstraf voor ongeluk met verkeersregelaar"

Regelaar heeft gelijk: Aanwijzigingen gaan boven regels

De rol van verkeersregelaars is niet voor iedereen even duidelijk.

Veel mensen weten niet wat hun bevoegdheden zijn en of zij zich wel aan hun aanwijzingen moeten houden. Dit leidt regelmatig tot onbegrip en irritatie. Steeds vaker komt het tot verbaal en zelfs fysiek geweld, zoals mishandeling en opzettelijk inrijden op verkeersregelaars.Vroeger was het anders, toen regelde de politie het verkeer. Maar sinds het jaar 2000 mag de politie deze wettelijke taak ook door anderen laten doen. Tegenwoordig is de organisatie van evenementen zelfs verplicht om verkeersregelaars in te zetten. Niet alleen tijdens evenementen trouwens, maar ook langs de weg, tijdens wegwerkzaamheden, bij bouwprojecten en sportwedstrijden zijn ze er om de veiligheid van wegwerkers en bezoekers te vergroten.Elke verkeersregelaar heeft een instructie van de politie of een opleiding achter de rug. U bent wettelijk verplicht de aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen. Bij niet opvolgen kunt u een proces-verbaal krijgen. Waarom? Omdat de wet zegt dat u de aanwijzingen van verkeersregelaars altijd moet opvolgen. Zo'n aanwijzing gaat boven verkeersregels en verkeersborden.

Veel mensen weten niet wat hun bevoegdheden zijn en of zij zich wel aan hun aanwijzingen moeten houden. Dit leidt regelmatig tot onbegrip en irritatie. Steeds vaker komt het tot verbaal en zelfs fysiek geweld, zoals mishandeling en opzettelijk inrijden op verkeersregelaars.Vroeger was het anders, toen regelde de politie het verkeer. Maar sinds het jaar 2000 mag de politie deze wettelijke taak ook door anderen laten doen. Tegenwoordig is de organisatie van evenementen zelfs verplicht om verkeersregelaars in te zetten. Niet alleen tijdens evenementen trouwens, maar ook langs de weg, tijdens wegwerkzaamheden, bij bouwprojecten en sportwedstrijden zijn ze er om de veiligheid van wegwerkers en bezoekers te vergroten.Elke verkeersregelaar heeft een instructie van de politie of een opleiding achter de rug. U bent wettelijk verplicht de aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen. Bij niet opvolgen kunt u een proces-verbaal krijgen. Waarom? Omdat de wet zegt dat u de aanwijzingen van verkeersregelaars altijd moet opvolgen. Zo'n aanwijzing gaat boven verkeersregels en verkeersborden.

Bijvoorbeeld, op aanwijzing van een verkeersregelaar kunt u opeens voorrang krijgen op verkeer dat op een voorrangsweg rijdt, of mag u door rood rijden. De verkeersregelaar mag dit doen en heeft dus altijd gelijk.

Lees verder "Regelaar heeft gelijk: Aanwijzigingen gaan boven regels"

Bestuurder rijdt over voet van verkeersregelaar

Zwolle – Op vrijdag 5 februari werd een verkeersregelaar door een personenauto over haar voet gereden. Het slachtoffer, een 17 jarige inwoonster uit Ruinerwold, regelde het verkeer tijdens een open dag van de hogeschool Windesheim.

De bestuurder van de auto was kennelijk geïrriteerd omdat hij moest wachten voordat hij kon weg te rijden. Hij deed dit niet en reed daarbij over de voet van de verkeersregelaar. Het voorval is op camerabeelden vastgelegd en via deze beelden zal het kenteken worden uitgelezen. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Lees verder "Bestuurder rijdt over voet van verkeersregelaar"

Eis: werkstraf voor ongeluk met verkeersregelaar

De vrouw die vorig jaar een verkeersregelaar van de Libelle Zomerweek in Almere aanreed, heeft 60 uur werkstraf tegen zich horen eisen. Het Openbaar Ministerie vindt verder dat ze een rijverbod van een half jaar opgelegd moet krijgen.

De vrouw kreeg op het parkeerterrein onenigheid met de verkeersregelaar over een uitrijkaart. Toen ze wegreed is de man vermoedelijk met een tas aan de spiegel blijven hangen en enkele meters meegesleurd. Hij raakte gewond aan zijn hand.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Lees verder "Eis: werkstraf voor ongeluk met verkeersregelaar"

Verkeersregelaar geramd op 'schaatsroute' Loosdrecht

 

BREUKELEVEEN - Een negentienjarige verkeersregelaar op de 'schaatsroute' rond de Loosdrechtse Plassen is donderdagmiddag aangereden door een eigenwijze automobilist uit Culemborg. De 57-jarige man was niet van plan zich te houden aan het tijdelijke eenrichtingsverkeer op de Nieuweweg.


De verkeersregelaar werd rond tien voor één gewaarschuwd dat de spookrijder naar hem onderweg was. De man had toen al een eerste verzoek om om te keren aan zijn laars gelapt.

De verkeersregelaar zette een dranghek op de weg om de bestuurder de pas af te snijden en gaf de man een stopteken. De automobilist remde wel af, maar toen de verkeersregelaar naar het raampje van de automobilist liep om hem aan te spreken, gaf de hij gas. Hij draaide om het dranghek heen, maar kon de verkeersregelaar niet meer ontwijken. De auto schampte het onderbeen van het slachtoffer. De automobilist reed door richting Loosdrecht. De geraakte regelaar gaf zijn kenteken door aan collega's verderop op de schaatsroute. Die wisten de Culemborger klem te rijden. De man is aangehouden. De verkeersregelaar raakte niet gewond.

De maatregelen om schaatschaos te voorkomen gelden sinds vorige week. De gemeente Wijdemeren roept schaatsers op met de fiets te komen.

Lees verder "Verkeersregelaar geramd op 'schaatsroute' Loosdrecht"

Man rijdt in op controle sluiproute

woensdag 30 december 2009 | 17:51

ARNHEM - Een 59-jarige man uit Zoutelande is dinsdagmiddag ingereden op een verkeersregelaar aan de Jansbuitensingel in het centrum van Arnhem. Het slachtoffer, een 27-jarige man uit Tiel, kwam met de schrik vrij.
De verkeersregelaar was aan het werk op de Jansbuitensingel.

Daar wordt dezer dagen gecontroleerd op sluipverkeer dat via de onlangs afgesloten Telefoonstraat en de Looierstraat de Velperbinnensingel op wil.
De controleur gaf de bestuurder, die kwam aanrijden over de Jansbuitensingel, een stopteken om hem erop te wijzen dat alleen bestemmingsverkeer door kon rijden.
Toen de 59-jarige man weigerde te stoppen voor de verkeersregelaar, sprak deze hem hierop aan. De automobilist zou opnieuw aanstalten hebben gemaakt om door te rijden, waarna de verkeersregelaar voor de auto ging staan.
De 59-jarige Zeeuw zou hierop zijn auto tegen de schenen van de verkeersregelaar hebben laten lopen. De man is aangehouden door de politie.

Lees verder "Man rijdt in op controle sluiproute"

OM eist 4 jaar cel voor doodrijden verkeersregelaar

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag voor de rechtbank in Amsterdam vier jaar cel, waarvan een voorwaardelijk, geëist tegen de 26-jarige Dion G.
 
Justitie acht bewezen dat hij op 17 augustus vorig jaar in de parkeergarage van de Ikea in Amsterdam verkeersregelaar Willem van Koerten (54) heeft aangereden. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.


 

Lees verder "OM eist 4 jaar cel voor doodrijden verkeersregelaar"

'Ik wilde verkeersregelaar niets aandoen'

'Ik wilde verkeersregelaar niets aandoen'

AMSTERDAM - ''Het is nooit, nooit, nooit mijn intentie geweest.'' Dat zei Dion G. (26) maandag voor de rechtbank in Amsterdam, waar hij zich moest verantwoorden voor de dood van verkeersregelaar Willem van Koerten (54).

Lees verder "'Ik wilde verkeersregelaar niets aandoen'"

Twee gewonden bij Amstel Gold Race

 

Tijdens de Amstel Gold Race zijn zondagmiddag drie personen aangereden en gewond geraakt. Twee verkeersregelaars en een onbekende man werden het slachtoffer, meldt de politie zondag.

De verkeersregelaars werden aangereden in Valkenburg. De eerste werd aangereden door een sponsorauto. Deze nam de rotonde in de verkeerde richting en negeerde het stopteken van de verkeersregelaar. De verkeersregelaar is met een gebroken been in het ziekenhuis opgenomen. Het rijbewijs van de bestuurder van de sponsorwagen is ingenomen.

De tweede verkeersregelaar kreeg een ploegleiderswagen over zijn voet. De bestuurder van deze auto heeft een proces-verbaal gekregen.

Lees verder "Twee gewonden bij Amstel Gold Race"

Automobilist rijdt in op verkeersregelaar


ARNHEM - Een 50-jarige verkeersregelaar is zondagavond in Arnhem gewond geraakt toen een automobilist na een woordenwisseling op hem inreed. Dat meldde de politie maandag.

De verkeersregelaar was zondagavond bezig met in het goede banen leiden van het verkeer van bezoekers aan het concert van Tina Turner in stadion Gelredome.

Een automobilist wilde langs een afzetting rijden, waarop een discussie volgde. De bestuurder reed vervolgens op de verkeersregelaar in.

De man liep knieletsel op en deed aangifte. De politie is nog op zoek naar de automobilist.

Bron: ANP, gepubliceerd op 23 maart 2009 14:05

Lees verder "Automobilist rijdt in op verkeersregelaar"

Verkeersregelaar krijgt proces-verbaal voor bedelen

Venlo - Dinsdagmiddag heeft de politie rond 16:30 uur een 41-jarige man uit Overloon een proces-verbaal voor bedelen aangezegd. De politie trof de verdachte aan in de parkeergarage aan het Monseigneur Nolensplein, alwaar hij het verkeer aan het regelen was en hiervoor vermoedelijk een kleine vergoeding vroeg. Het is niet bekend of de verdachte van meer automobilisten geld heeft gekregen.

Lees verder "Verkeersregelaar krijgt proces-verbaal voor bedelen"

Verkeersregelaars worden ambtenaren

 

Verkeersregelaars worden ambtenaren
Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam zal voortaan de strafeis verdubbelen voor bedreiging of mishandeling van verkeersregelaars.

Het parket heeft dat besloten na een reeks incidenten waarbij verkeersregelaars het slachtoffer werden van agressieve bestuurders.

Ambtenarenstatus
'We zien hen als slachtoffers in hun beroepsuitoefening.' Dat heeft een woordvoerster van het OM in Amsterdam gisteren gezegd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Het parket schakelt met deze maatregel alle verkeersregelaars gelijk aan ambtenaren. Voor geweld tegen ambtenaren geldt in heel Nederland dat justitie de strafeis verdubbelt.

 

 

Lees verder "Verkeersregelaars worden ambtenaren"

Verkeersregelaars vaak mikpunt van agressie

Je ziet ze meer en meer in het straatbeeld opdoemen: verkeersregelaars, mensen met oranje hesjes die het verkeer aan het regelen zijn. Ze wijzen u erop dat u een straat niet in mag en dat u een andere route dient te nemen. Veelal geen prettig nieuws. Verkeersregelaars zijn dan ook regelmatig het mikpunt van agressie van automobilisten. Die laten zich door 'nepagenten' niet zomaar vertellen wat wel en wat niet mag. Vaak blijft het bij schelden en schreeuwen maar ook fysiek geweld is geen uitzondering.

Vorige week zondag liep de agressie tegen verkeersregelaars zelfs zo uit de hand dat op een verkeersregelaar werd ingereden. Die raakte zo gewond dat hij twee dagen later aan zijn verwondingen overleed.

 

In EénVandaag aandacht voor de opleiding van verkeersregelaars. Wat moet je wel en wat moet je niet zeggen om een agressieve automobilist te laten kalmeren?

Lees verder "Verkeersregelaars vaak mikpunt van agressie"

Boze man rijdt verkeersregelaar omver


Boze man rijdt verkeersregelaar omver

HAPERT - In Hapert is zondag een verkeersregelaar in volle vaart omver gereden door een automobilist die boos was omdat hij niet langs een optocht mocht rijden. Dat maakte de politie donderdag bekend.

De verkeersregelaar raakte lichtgewond, maar moest wel naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. De politie maakte het nieuws pas donderdag wereldkundig omdat de zaak eerst niet zo ernstig werd ingeschat, aldus een woordvoerder.

De aanslag op de verkeersregelaar gebeurde zondag rond kwart over vijf op de kruising Nieuwstraat/Oude Provincialeweg in Hapert.

De 45-jarige man hield auto's tegen omdat er een optocht langskwam. Een automobilist gaf vol gas en reed de verkeersregelaar ondersteboven. De man sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit. Daarna ging de dader er in volle vaart vandoor.

Amsterdam
In augustus ontstond er in Nederland grote commotie omdat toen een verkeersregelaar bij Ikea in Amsterdam werd aangereden. Deze man overleed later aan zijn verwondingen. De dader werd toen gepakt en later vrijgelaten omdat de verwondingen van het slachtoffer eerst niet zo ernstig leken.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/1059381153/Boze+man+rijdt+verkeersregelaar+omver.aspx

Lees verder "Boze man rijdt verkeersregelaar omver"

Man rijdt in op verkeersregelaars


11 januari  2009
Man rijdt in op verkeersregelaars

Giethoorn - Op zondagmiddag 11 januari heeft een 39-jarige autobestuurder uit Oosthuizen op de kruising De Deukten/Beularkerweg geprobeerd in te rijden op twee verkeersregelaars. Dit heeft de politie maandag 12 januari bekendgemaakt.

De autobestuurder volgde de aanwijzingen van de verkeersregelaars niet op en reed met hoge snelheid weg in de richting van de verkeersregelaars. De verkeersregelaars konden echter nog net op tijd aan de kant springen waardoor zij niet geraakt werden.

De 39-jarige man werd aangehouden voor poging zware mishandeling. De twee verkeersregelaars, een 51-jarige man uit Zwolle en een 57-jarige man uit Deventer, hebben aangifte gedaan.

Bron: Blik op nieuws

Lees verder "Man rijdt in op verkeersregelaars"

Boete voor negeren aanwijzing verkeersregelaar


1 februari 2009
Boete voor negeren aanwijzing verkeersregelaar

Doetinchem - De politie heeft op zondag 1 februari omstreeks 17.50 uur twee bekeuringen opgemaakt voor het negeren van aanwijzingen van verkeersregelaars.

De 48-jarige man uit Aalten werd op heterdaad betrapt toen hij aan de Lijsterbeslaan in Doetinchem de aanwijzingen van een verkeersregelaar negeerde. Hiervoor kreeg hij een boete van 150 euro.

Naar de identiteit van de andere bestuurder wordt nog een onderzoek ingesteld, waarna ook deze bestuurder een boet zal worden opgelegd.

Lees verder "Boete voor negeren aanwijzing verkeersregelaar"

Verdachte van inrijden op verkeersregelaar vrij


22 februari 2009
Verdachte van inrijden op verkeersregelaar vrij
valthe  -  De 52-jarige automobilist uit 2e Exloërmond die donderdag in Valthe een verkeersregelaar van de sokken reed, is zaterdag in vrijheid gesteld. Dat heeft de politie Drenthe bekend gemaakt. Volgens een politiewoordvoerder is het onderzoek afgerond. Het dossier wordt naar het openbaar ministerie in Assen gestuurd, dat over de verdere vervolging beslist.

De verdachte moest vanwege snoeiwerkzaamheden op de Weerdingerweg bij Valthe even wachten. Daarbij ontstond enige wrijving met de bevoegde verkeersregelaar, een 42-jarige man uit Valthermond. Op een gegeven moment gaf de automobilist vol gas en reed op de regelaar in. Die kon nog net op de motorkap springen, maar werd wel tientallen meters meegesleurd en hield zware kneuzingen aan het incident over.

Lees verder "Verdachte van inrijden op verkeersregelaar vrij"

Verkeersregelaar wielerronde in botsing met auto

 

Verkeersregelaar wielerronde in botsing met auto
Een motorrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Bellingwedde. De motorrijder reed op de Rhederweg richting Blijham en deze nam deel aan de wielerronde van Veendam als verkeersregelaar.

Een automobilist komende van de Leidijkseweg draaide de Rhedereweg op en kwam in aanraking met de motorrijder.
De motorrijder kwam hierbij ten val en is enkele meters met de motor de weg over gegleden.

Vervolgens raakte de motor een kast die in de berm stond en kwam in een sloot terecht. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft een analyse gemaakt van de toedracht van het ongeval Het verkeer werd omgeleid via de parralelweg.(bron: 112 Groningen)

Bron: http://www.112-nieuws.nl/001166/verkeersregelaar-wielerronde-in-botsing-met-auto/

Lees verder "Verkeersregelaar wielerronde in botsing met auto"

Opnieuw verkeersregelaar aangereden


In Schiedam is een verkeersregelaar lichtgewond geraakt toen hij werd aangereden door een bestelbusje.Kenteken

De bestuurder van het busje is doorgereden, maar de politie beschikt wel over het kenteken en verwacht de chauffeur snel te achterhalen.

stopteken

Het slachtoffer werd ingezet bij een wielerronde die in de plaats werd gehouden. De chauffeur van het busje gaf in eerste instantie gehoor aan een stopteken, maar trok vlak daarna toch op en raakte de man. Deze kon ter plekke door EHBO-personeel worden behandeld.

IKEA

Het is de tweede keer binnen twee weken dat een verkeersregelaar aangereden wordt. Op 17 augustus raakte een regelaar dusdanig gewond bij de IKEA in Amsterdam, dat hij later overleed.

Lees verder "Opnieuw verkeersregelaar aangereden"

Doodrijden Ikea-man (Willem van Koerten ) is moord, geen doodslag!

 

donderdag 21 augustus 2008 10:10

Onbegrijpelijk dat de 25-jarige man die afgelopen zondag op het parkeerdek van Ikea in Amsterdam-Zuidoost verkeersregelaar Willem van Koerten (54) doodreed, in eerste instantie na verhoor werd vrijgelaten.

Wat moet je in godsnaam uithalen willen ze je tegenwoordig nog vasthouden! Het onderzoek was nota bene nog niet eens afgerond. Pas toen het gewonde slachtoffer in het ziekenhuis overleed, werd de verdachte opnieuw opgepakt.

Lees verder "Doodrijden Ikea-man (Willem van Koerten ) is moord, geen doodslag!"

Agressie tegen verkeersregelaars zwaar bestraffen

maandag 17 november 2008

Agressie tegen verkeersregelaars zwaar bestraffen
De straffen voor het bedreigen en mishandelen van verkeersregelaars moeten drastisch worden verhoogd. Na een weekend met nieuwe gewelddadigheden eisen uitzendbureaus Traffic Support en Individu maatregelen.

Dat meldt het AD maandag.

Status
De zwaardere straffen moeten daders afschrikken en daarmee de veiligheid van verkeersregelaars verbeteren. Ook moeten de verkeersregelaars de bevoegdheid krijgen boetes uit te schrijven.

Lees verder "Agressie tegen verkeersregelaars zwaar bestraffen"

Verkeersregelaars vaak mikpunt van agressie

27-08-2008. Afgelopen zondagmiddag is een verkeersregelaar van een woonwarenhuis in Amsterdam overleden als gevolg van het feit dat een automobilist op het parkeerdek op hem was ingereden. Uit een reportage van EénVandaag en interviews in kranten afgelopen week blijkt dan ook dat verkeersregelaars regelmatig het mikpunt zijn van agressie van automobilisten.

Lees verder "Verkeersregelaars vaak mikpunt van agressie"

Aangereden verkeersregelaar Ikea overleden

Een 54-jarige verkeersregelaar die zondag bij Ikea in Amsterdam zwaargewond raakte door een aanrijding, is in het ziekenhuis overleden. Dat maakte een woordvoerster van het woonwarenhuis vanmiddag bekend.

Een 25-jarige automobilist reed de man aan op het parkeerdek. De politie sluit niet uit dat de verkeersregelaar opzettelijk is aangereden. De bestuurder van de betrokken auto is aangehouden en als verdachte gehoord. Hij is inmiddels weer vrijgelaten.

De man was niet in dienst van Ikea zelf, maar bij het door de winkel ingehuurde bedrijf Traffic Support.

Bron: Fok

Lees verder "Aangereden verkeersregelaar Ikea overleden"

pak auto van belager verkeersregelaar af

 

CDA: pak auto van belager verkeersregelaar af

Het CDA pleit voor een harde aanpak van automobilisten die verkeersregelaars belagen. Volgens de fractie moet hun auto worden afgepakt.

 CDA-Tweede Kamerlid Marleen de Pater wilde vandaag tijdens een overleg met minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) weten of deze alternatieve straf mogelijk is.

Lees verder "pak auto van belager verkeersregelaar af"

Verkeersregelaar gewond door aanrijding

6 oktober 2008

BREDA - Een 17-jarige verkeersregelaar heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag omdat ze zondag tijdens de Singelloop in Breda is aangereden door een boze automobilist.

Een woordvoerder van de politie heeft dat maandag bekendgemaakt.

Het meisje stond bij een afzetting en raakte in discussie met de bestuurder. De automobilist reed vervolgens door en raakte haar aan haar knie. Ze bezeerde bovendien haar rug.

Volgens de politie is de identiteit van de dader bekend en zal hij deze week op het bureau een verklaring afleggen.
Bron: Nu.nl

Lees verder "Verkeersregelaar gewond door aanrijding"

Verkeersregelaar gewond

 

08-02-09

De Alkmaarse politie is op zoek naar een automobiliste die is ingereden op een verkeersregelaar. Het incident gebeurde zaterdagavond bij het stadion van voetbalclub AZ, en is vastgelegd op videobeelden. De verkeersregelaar wilde de parkeerkaart van de vrouw controleren. Zij reageerde agressief, gaf gas en reed de man aan. Hij heeft rugletsel.

De afgelopen maanden zijn er meer incidenten geweest met agressie tegen verkeersregelaars. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam kondigde in november aan mensen die verkeersregelaars bedreigen of aanrijden extra hard te straffen.

Lees verder "Verkeersregelaar gewond"

agressie tegen verkeersregelaars

 Zwolle, 17 november 2008

Naar aanleiding van het artikel van vanmorgen in het Algemeen Dagblad over agressie tegen verkeersregelaars, hebben wij als bedrijf de behoefte om ons standpunt hieromtrent toe te lichten. Daarnaast pleiten wij voor maatregelen, anders dan het verhogen van straffen.

Traffic Support is de afgelopen zomer geconfronteerd met een dramatisch incident bij de IKEA. Dit incident is voor ons niet representatief voor de wijze waarop verkeersregelaars op straat worden behandeld, maar wel als onderdeel van een trend in de verruwing van de samenleving.

Lees verder "agressie tegen verkeersregelaars"

Aanrijder verkeersregelaar AZ geeft zichzelf aan

(Novum) - De vrouw die afgelopen zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd van AZ tegen Willem II een verkeersregelaar aanreed, heeft zich donderdag gemeld bij de politie. Ze is gehoord en inmiddels weer op vrije voeten gesteld, meldt de politie vrijdag. Bij de aanrijding liep een 35-jarige verkeersregelaar licht rugletsel op.

Voor de wedstrijd wilde een verkeersregelaar controleren of de bestuurder van een auto een parkeerkaart had. De vrouw reageerde agressief en reed op de man in, die viel en voor behandeling naar de dokter moest.

Toen de vrouw in de krant over het voorval las, besloot ze zichzelf aan te geven. Daarop werd zij aangehouden op het politiebureau in Alkmaar.

Lees verder "Aanrijder verkeersregelaar AZ geeft zichzelf aan"

Motorrijder speelt verkeersregelaar op vluchtstrook

 

Motorrijder speelt verkeersregelaar op vluchtstrook(Novum) - Een 36-jarige man is dinsdag bekeurd omdat hij zich voordeed als verkeersregelaar. De man reed bij Breukelen over de vluchtstrook van de A2 op een opvallende motor, die nogal wat overeenkomsten met een politiemotor vertoont. Hij voerde daarbij gele flitslichten en een oranje zwaailamp.De man had flitslichten ingebouwd in de richtingaanwijzers en vertelde dat hij onderweg was naar Limburg. Omdat het zo druk was wilde hij even voor aan de file kijken of er iets gebeurd was, meldt het Korps Landelijke Politiediensten woensdag.

Lees verder "Motorrijder speelt verkeersregelaar op vluchtstrook"

Nieuwe regels voor verkeersregelaar

Met ingang van 1 maart 2009 is de regelgeving voor verkeersregelaars gewijzigd. Zo zijn er nieuwe kledingvoorschriften en verkeersregelaars mogen niet meer vanaf de motorfiets of auto aanwijzingen geven.

Het ROV-ZH heeft naar aanleiding hiervan in samenwerking met de regionale politiekorpsen in Zuid-Holland de brochure De verkeersregelaars bij evenementen” ontwikkeld. De brochure is bestemd voor een ieder die met verkeersregelaars werkt of moet gaan werken en licht alle soorten verkeersregelaars toe. Het accent ligt echter op de verkeersregelaars bij evenementen.

Bron: De Verkeersregelaars Centrale

 

Lees verder "Nieuwe regels voor verkeersregelaar"

Nieuwe Blog Verkeersregelaars.startpagina.nl

 

Welkom bij de eerste post van het blog van http://Verkeersregelaars.startpagina.nl

Alle relevante nieuwsberichten aangaande verkeersregelaars zullen hier geplaatst worden.
Let wel...de berichten die ik zo plaats zijn uiteraard gedateerd :-)
Vanaf morgen worden ook actuele berichten gepost.

Heb jij ook een opmerkelijk bericht? Mail me dan op verkeersregelaars@startpagina.nl

Groetjes,
Dennis

Lees verder "Nieuwe Blog Verkeersregelaars.startpagina.nl"