startpaginaweblog

   Het grootste groepsblog van Nederland.

« LinkedIn zit niet stil! Veel nieuwe functies de afgelopen weken. | Home | Church, former pastor sued over sex abuse of young girl [United States] »

Overspel is goed voor je relatie… [Nederland]

Door Nanko Kiel

Af en toe moet ik in het weekend wel eens werken. Dat af en toe kan ik eigenlijk best weglaten, want het overkomt me elke vier weken. In de regel is de zaterdagmiddag gereserveerd voor het bezoek aan een of ander sportief vertier.

Kan heel leuk zijn. En ik verzeker u, minstens net zo leerzaam. Er wordt over verschillende onderwerpen gesproken terwijl de sporters hun best doen. Gesprekken die in de regel niets met sport te maken hebben, maar wat boeit mij dat.

Jan heeft zojuist iemand verrot gescholden omdat een van zijn favorieten een actie verkeerd heeft uitgevoerd. Op dat moment komt Klaas bij hem staan.Hij geeft Jan een klap op de schouder en zegt:  ,,Zo ouwe rukker, hoe was het gisteravond?’’ Jan kijkt schichtig om zich heen en vraagt of Klaas zijn stemvolume wat wil temperen. ,,Ik ken jou al jaren en weet dat ik je kan vertrouwen, maar het hele dorp hoeft het niet te weten hoor’’,  zegt hij op gedempte toon.

Gelijk heeft ie. Jammer alleen voor hem dat er aan mijn oren nog niks mankeert. Ik krijg het hele verhaal mee. Het wordt al snel duidelijk wat er is voorgevallen. Jan heeft buiten de pot gepiest. Het echtelijk bed verraden. Seks gehad met een collega. Ach ja, soms wil je wel eens wat anders. Ook als je al dertien jaar met iemand samen bent. Voor de afwisseling. Klaas krijgt alle sappige details te horen. Zijn gezicht spreekt boekdelen. Dat lijkt hem ook wel wat.

Klaas denkt na. Na zoveel jaar hetzelfde gezicht te hebben gezien kent hij zijn vrouw door en door. Kan hij elk plekje wel uittekenen. Dan heb je wel eens de lust om iets nieuws te doen. De spanning voelen van het onbekende. Dat hoeft overigens helemaal niet te betekenen dat je niet van je eigen partner houdt of slechte seks hebt. Iedere dag een appeltje is lekker maar soms heb je ook wel eens trek in ander fruit. Waarom mag het dan geen verboden vrucht zijn?

Groningers in het nieuws: Weblog van Nanko Kiel over recht- en andere zaken,
13 november 2010

Tags:| polyamorie | overspel | NL |

Reageer

 

Categorieën

Auteurs

Weblog software : Movable Type
Templates/design: Toscani
Onderdeel van: Ilsemedia netwerk

Abonneer via rss : RSS
   (c) Copyright Startpagina BV
Copyright 1998-2010 Startpagina B.V. - polyamorie.startpagina.nl is onderdeel van Sanoma Digital Group The Netherlands B.V.
Contact - Copyright Notice - Disclaimer - Privacy statement