startpaginaweblog

   Het grootste groepsblog van Nederland.

« Onschuldige dagdromen of gevaarlijke fantasie? | Home | Rules of engagement for polyamory relationships »

SURINAAMSE POM

 

POM TAJER UIT HET KOOKBOEK VAN DE SURINAAMSE HUISHOUDSCHOOL:
Er bestaan veel recepten voor het maken van pom.  Dit is een recept van de surinaamse huishoudschool.

Ingredienten:
1 kg kip(b.v. poten of drumsticks)
1 zak diepvries pom tajer
3 grote tomaten of 4 el tomatenpuree
1 pakje margarine of boter
(1 el suiker)
2 uien
(250 gr zoutvlees)
2 kippenbouillonblokjes
peper,zout,nootmuskaat
sap van 2 sinaasappelen
1 verse madame jeanette peper

Bereiding:
- De kip in stukken snijden,wassen en afdrogen
- De stukken kip inwrijven met een mengsel van peper,zout en nootmuskaat.
- (optioneel) Het zoutvlees in stukjes snijden en ontzouten
- De margarine heet maken en de kip en het zoutvlees bruin bakken.
het vlees uit het vet halen
- De genipperde ui en stukjes tomaat bakken
- Het vlees erweer bij doen.
- 2 glazen water en de bouillonblokjes toevoegen
- alles stoven met een verse peper
- De tajer ontdooien
- Het sinaasappelsap erdoor voegen om verkleuring te voorkomen
- Het vlees op smaak brengen en uit de jus halen.
- Een deel van de jus vermengen met de tajer,iets suiker hieraan toevoegen en peper en zout.
- In een beboterde vuurvaste schaal doen
- Hierop de stukken kip en zoutvlees doen en met het overige tajermengsel bedekken
- De pom overgieten met de jus en in een hete oven gaar en bruin bakken op 200-230C
- De pom is gaar wanneer een mes erin gestoken een bruin papje vertoont in ongeveer 1 uur tot 1,5 uur

Officieel hoor je de botjes in de kip te laten zitten en die er tijdens het eten uit te halen, maar makkelijker is om de poten met bot te bakken en daarna het vlees van de botjes af te halen en de kip zonder botjes door de pom te mengen. Kijk voor meer recepten op http://surinaamse-keuken.startpagina.nl

Tags:| surinaamse-keuken | pom | surinaams eten |

Reacties

ikn bak vaak een pom.Tot voor kort had ik een doodeenvoudige gasfornuis en het lukte.Nu heb ik een nieuwe keuken met ander apparatuur en het lukt niet.Ik weet niet hoe ik de knopjes moet afstellen om een pom te bakken.Er staat heleboel uitgelegd, op welke stand bijv.om brood te bakken, gevulde kip, etc etc,maar geen pom.
Wie weet dat en kan mij uitleggen.
Ik heb een FagorHT50X

Reageer

 

Categorieën

Auteurs

Weblog software : Movable Type
Templates/design: Toscani
Onderdeel van: Ilsemedia netwerk

Abonneer via rss : RSS
   (c) Copyright Startpagina BV
Copyright 1998-2010 Startpagina B.V. - surinaamse-keuken.startpagina.nl is onderdeel van Sanoma Digital Group The Netherlands B.V.
Contact - Copyright Notice - Disclaimer - Privacy statement