startpaginaweblog

   Het grootste groepsblog van Nederland.

« Recensie: Bill Wyman & His Rhythm Kings (BluesMagazine.nl) | Home | Inenting HPV start 12 maart »

Cosmeticamerk Yves Rocher reikt milieuprijzen uit.

Groene cosmetica is nu helemaal hip. maar Yves Rocher is al jaren bewust met het milieu bezig en draagt graag een steentje bij aan het vergroten van het milieubewustzijn. De Fondation Yves Rocher ondersteunt op actieve wijze acties ter bescherming en waardering van het plantenrijk waaronder de milieuprijs Terre de Femmes – vrouwen voor de natuur. Deze vrouwen zetten in voor projecten die ten goede komen aan het mileu. De nationale prijsuitreiking van deze mileuprijs vond gisteren plaats. De volgende natuurvrouwen vielen met hun projecten in de prijzen: Antoinette van de Water met het project 'Bring the Elephant home', Wanda Hebly et haar  Stichting Sahara Roots en Tineke de Vries met haar project “ontwikkeling en aanleg natuurgebied “De Flearen”.

Iedere dag opnieuw zetten duizenden vrouwen over de hele wereld zich in voor projecten die ten goed zijn voor het milieu. De activiteiten van deze vrouwen zijn uniek, origineel en hebben vaak een voorbeeldfunctie. Om deze initiatieven te stimuleren, te ondersteunen en te belonen heeft de Fondation Yves Rocher in 2001 de internationale Terre de Femmes- vrouwen voor de natuur-prijs in het leven geroepen. Naast een drietal nationale geldprijzen (€ 5.000, € 3.000 en € 2.000) is er ook een internationale hoofdprijs van € 10.000.

Antoinette van de Water (Vlaardingen) – Bring the Elephant Home won de eerste prijs van € 5000. De Stichting Bring the Elephant home zet zich in voor een betere toekomst voor Thaise olifanten. Dat willen ze bereiken door diervriendelijk ecotoerisme, door het in stand houden en creëren van een natuurlijke leefomgeving voor olifanten, het verbouwen van voedsel voor olifanten, het bevorderen van werkgelegenheid voor olifantenbegeleiders in hun traditionele dorpen en door het oplossen van mens-olifantconflicten. Dit is hard nodig  want  als er niet snel iets verandert, zal de olifant in Thailand uitsterven...

De tweede prijs van € 3000 is voor Wanda Hebly (Hilversum) met haar  Stichting Sahara Roots. Wanda heeft met haar familie de Stichting Sahara Roots opgezet die nauw samenwerkt met de plaatselijke stichting Zaila. De stichtingen zetten zich in om de bevolking bewust te maken van de milieuproblematiek en acties op touw te zetten. Naast het planten van bomen om verwoestijning tegen te gaan en het schoonmaken van de omgeving, met name het verwijderen van plastic, is er ook aandacht voor educatie.

Tineke de Vries uit het Friese Elahuizen sleepte de derde prijs van € 2000 in de  wacht met haar project “ontwikkeling en aanleg natuurgebied “De Flearen”Tineke heeft samen met haar man een stuk natuurgebied van 14 ha aangekocht in Friesland dat als ecologische verbindingszone ligt tussen het meer de Fluessen en natuurgebied It Swin. “De Flearen”, moet een thuis bieden voor de Noordse woelmuis en andere fauna. Naast water en een overkluizing voor de dieren ontwikkelt ze ook wandelpaden en bruggen zodat natuurliefhebbers hier van de natuur en de stilte kunnen genieten.

Meer info

Tags:| cosmetica | milieu | beauty |

Reageer

 

Categorieën

Auteurs

Weblog software : Movable Type
Templates/design: Toscani
Onderdeel van: Ilsemedia netwerk

Abonneer via rss : RSS
   (c) Copyright Startpagina BV
Copyright 1998-2010 Startpagina B.V. - beauty.startpagina.nl is onderdeel van Sanoma Digital Group The Netherlands B.V.
Contact - Copyright Notice - Disclaimer - Privacy statement