startpaginaweblog

   Het grootste groepsblog van Nederland.

« Advaita en zen | Home | De beknopte geschiedenis van de Amsterdamse paardentram »

Startpagina-dochter met tientallen fietsrouteplanners

De vraag naar fietsrouteplanners stijgt de laatste jaren flink. Het aanbod gelukkig ook. Op de nieuwe startpagina-dochter http://fietsroute-planner.startpagina.nl vindt u een indrukwekkende verzameling online fietsrouteplanners. Sommige planners volledig functioneel, anderen nog in ontwikkeling, maar allemaal veelbelovend en mogelijk nuttig voor fietsers.

Eén van de meest gestelde vragen die ik als beheerder van de http://fietsroutes.startpagina.nl moet beantwoorden, is of er een fietsrouteplanner is van Nederland. Gelukkig zit die er aan te komen, net als mooie fietsrouteplanners over de grens in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

In ontwikkeling

Veel van de planners voor fietsers die momenteel al online zijn, zijn nog in een ontwikkelingsfase. Zo is de Fietsersbond druk bezig om een 'Deur-tot-deur'-planner te maken voor heel Nederland. Helaas zijn momenteel nog slechts een aantal provincies gedekt, maar de Fietsersbond is druk bezig de witte vlekken op de kaart te be-planneren.  Ook de sites van verschillende fietsrouteplanners in Duitsland geven aan dat de planner nog wordt doorontwikkeld. Gelukkig wil dat niet zeggen dat we als fietsers deze fietsrouteplanners beter links kunnen laten liggen. Integendeel: het goede begin is er, en een en ander is veelbelovend voor de toekomst. En wat nog belangrijker is: de meeste planners zijn nu al volledig te gebruiken.

Recreatief

Naast de 'Deur-tot-deur'-planners worden er ook in rap tempo recreatieve fietsrouteplanners ontwikkeld. De planners geven de fietsers niet persé de kortste route, maar wel een mooie. Goede voorbeelden van recreatieve fietsrouteplanners zijn de onlangs gepresenteerde fietsrouteplanner voor vakantiefietsers en de knooppunten-planner voor zuidoost-Brabant

Nieuwe Startpagina.nl-dochter

Om de ontwikkeling van de verschillende fietsrouteplanners bij te kunnen houden, en te kunnen rubriceren voor de bezoekers van de fietsroutes.startpagina.nl is er nu dus de nieuwe startpagina, die specifiek gericht is op fietsrouteplanners: http://fietsroute-planner.startpagina.nl.

Tags:| fietsrouteplanner | fietsroutes | fietsvakantie |

Reageer

 

Categorieën

Auteurs

Weblog software : Movable Type
Templates/design: Toscani
Onderdeel van: Ilsemedia netwerk

Abonneer via rss : RSS
   (c) Copyright Startpagina BV
Copyright 1998-2010 Startpagina B.V. - fietsroutes.startpagina.nl is onderdeel van Sanoma Digital Group The Netherlands B.V.
Contact - Copyright Notice - Disclaimer - Privacy statement