startpaginaweblog

   Het grootste groepsblog van Nederland.

« Spanning blijft in Formule 1-kampioenschap | Home | Philips Brengt 3D Schermen naar de Huiskamer »

De nieuwste schaamhaartrends

Niet alleen vrouwen lijken zich druk te maken over de bikinilijn en het in toom houden van het schaamhaar, maar ook voor mannen is dit kennelijk een item dat de gemoederen bezig houdt. ’Met grote regelmaat wordt ons gevraagd wat de nieuwe schaamhaartrends zijn, en of wij in de nabije toekomst de terugkeer van de ‘volle bos’ verwachten. Het leek ons tijd klaarheid te brengen in deze belangwekkende materie’, aldus Jan Heemskerk, hoofdredacteur Playboy Nederland.  Samen met Philips onderzocht Playboy de  trends en tendensen rond ‘ontharen’ bij vrouwen en mannen. Met – uiteraard – speciale aandacht rond het thema ‘bikinilijn’, ofwel: het schaamhaarvraagstuk. Eindelijk een definitief antwoord op de vraag: kaal, Brazilian, of komt toch de ‘volle bos’ weer terug? Een tip van de sluier?

Vrouwen

Bijna alle vrouwen ontharen de bikinilijn. De Nederlandse vrouw doet dit omdat ze zich dan verzorgder voelt (76%), het mooi (41%) of sexy vindt (19%) of omdat ze zich dan zelfverzekerder voelt (18%). Ruim een op de vijf vrouwen bespreekt haar bikinilijn wel eens met vriendinnen.

Tegenwoordig scheren vrouwen hun schaamstreek niet alleen in een eenvoudig driehoekje, maar zijn er vele andere vormen in schaamhaar mogelijk. Zoals alle haren weg, ook wel Hollywood, Sphinx, Lolita of Kojak genoemd. Zo goed als alles weg, maar met een streepje in het midden is de Brazilian. De Driehoek spreekt voor zich; breed van boven, smal van onderen.

Populairste model

Bij de vrouwen die hun bikinilijn modelleren, komen de Driehoek (31%) en de Brazilian (29%) het meest voor, zowel mannen als vrouwen verwachten ook dat dit de meest voorkomende modellen zijn. Een op de tien vrouwen scheert zich volledig kaal. Een op de vijf dames wisselt wel eens van model. Bijna tweederde houdt haar bikinilijn wekelijks bij. Schaamhaar kleuren wordt nauwelijks gedaan, slechts 2% van de vrouwen heeft het wel eens gekleurd.  

Volgens de man

Bijna alle mannen (92%) hebben graag dat een vrouw haar bikinilijn onthaart, omdat het verzorgder (70%), mooier (60%) en sexier (53%) is. Een kwart heeft er geen probleem mee als de vrouw haar bikinilijn niet heeft onthaard. Een derde van de mannen vindt een niet onthaarde bikinilijn echter niet mooi om te zien en 16% vindt het zelfs vies. Een op de vijf vindt het een probleem als dit niet is gedaan voor een vrijpartij, een kwart van deze mannen is meteen niet meer opgewonden. Afknappers zijn een slecht verzorgde bikinilijn (31%) of rode bultjes / irritaties (15%). Mannen geven aan dat ze de Brazilian (21%) en Hollywood (20%) het mooiste model bij een vrouw te vinden. Volgens mannen komen de Driehoek (20%), Hollywood (19%), Fullwax (15%) en Brazilian (14%) het vaakst voor bij hun partners. Ze verwachten echter dat andere vrouwen het meest het ‘Brazilian’ (23%) model hebben. De voorkeur voor een bepaald model wordt bij mannen gevormd omdat ze dit model sexy of mooi vinden. Zeer weinig mannen vinden het mooi als vrouwen hun schaamhaar kleuren. De helft van de mannen communiceert zijn voorkeur voor de bikinilijn aan zijn partner. Wist je dat de helft van de mannen de eigen schaamstreek onthaart?

Meer info

Tags:| schaamhaar | ontharen | beauty |

Reacties


Hallo iedereen. Ik ben al geruime tijd op zoek naar een kap(p)(st)er die mijn schaamharen wil permanenten(!) zodat daarin weer drie "krulletjes" in komen te zitten. Via de ANKO (kappersvakbond) lukt het mij niet om iemand hiervoor te kunnen vinden! Prijs rond 25 euro.
Ik kan NIET thuis ontvangen en woon regio Gouda. Mijn e-mail adres is
Q_1_2_3_4_5_6@hotmail.com Hartelijke groeten van Nico uit Gouda.

Reageer

 

Categorieën

Auteurs

Weblog software : Movable Type
Templates/design: Toscani
Onderdeel van: Ilsemedia netwerk

Abonneer via rss : RSS
   (c) Copyright Startpagina BV
Copyright 1998-2010 Startpagina B.V. - beauty.startpagina.nl is onderdeel van Sanoma Digital Group The Netherlands B.V.
Contact - Copyright Notice - Disclaimer - Privacy statement