startpaginaweblog

   Het grootste groepsblog van Nederland.

« Supermom op de baby en kidsbeurs | Home | 30 butlers op tournee door Nederland »

Ambtenarenvakbond ABVAKABO nu ook voor butlers

De FNV ambtenarenvakbond ABVAKABO zal bekijken of ze de helpende hand kan bieden aan butlers en ander huishoudelijk personeel op diplomatieke posten in ons land, zoals ambassades. Dit meldde onlangs De Telegraaf, die enkele dagen eerder onder de kop "Personeel diplomaten vogelvrij" (17 maart 2007) het wangedrag van enkele diplomaten jegens het huishoudelijk personeel aan de kaak stelde.

"Achter de muren van de ambtswoningen van de ambassadeurs in Den Haag en Wassenaar vinden volgens medewerkers een moderne vorm van slavernij en andere misstanden plaats. Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt dat er butlers zijn die zestien uur per dag voor hun ambassadeur in touw zijn en dat privéchauffeurs opdracht krijgen stoptekens van de politie te negeren. Van één chauffeur is zijn autostoel door de ambassadeur van Colombia - vanaf de achterbank - los geschopt omdat deze vond dat het niet hard genoeg ging. Ook zijn er diverse ambassadeurs die de fles niet kunnen laten staan. Een en ander blijkt uit het relaas van een groep butlers, chauffeurs, huishoudsters, koks en bediendes, onder andere van de ambassadeurs van de Bondsrepubliek Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Denemarken."

Dit is de inleiding van een bericht dat in zondageditie van De Telegraaf van 18 maart 2007 uitgebreid werd toegelicht. De kok van de Britse ambassadeur die in het artikel over zijn baas op niet al te prettige wijze uit de school klapte is inmiddels ontslagen.

De ambtenarenbond ABVAKABO zal nu kijken of het de helpende hand kan bieden aan de enkele honderden butlers en andere huishoudelijk medewerkers van ambassades. Dit meldde De Telegraaf onlangs. Deze medewerkers kunnen vaak vanwege hun bijzondere positie en de discretie van het vak moeilijk ergens terecht met hun problemen. Vaak zijn ze in dienst van een ander land en werken ze op een stukje buitenlands grondgebied in Nederland. En daar heeft de Nederlandse overheid niets over het personeel te zeggen. Wanneer een diplomaat het overigens te bont maakt, kan Nederland de diplomaat altijd verzoeken het land te verlaten.

Tags:| ambassade | butler | vakbond | Krant |

Reageer

 

Categorieën

Auteurs

Weblog software : Movable Type
Templates/design: Toscani
Onderdeel van: Ilsemedia netwerk

Abonneer via rss : RSS
   (c) Copyright Startpagina BV
Copyright 1998-2010 Startpagina B.V. - butler.startpagina.nl is onderdeel van Sanoma Digital Group The Netherlands B.V.
Contact - Copyright Notice - Disclaimer - Privacy statement